Anahtar Kelimenin Seo Etkisi

6 yorum
377

Sayfa açıklamanızın aslında sitenizin içeriğine göre en iyi anahtar kelimelerle hazırlanmış bir reklam sloganı gibi düşünebilirsiniz. Rekabetin yüksek olduğu anahtar kelimerde, karşınızdaki ziyaretçi adayını sitenize çekmeniz ve sitenize geldiğinde umduğunu bulduğunu hissetmesi için aşağıdaki özelliklerde bir açıklama yazmanız ve seo çalışması yapmanız menfaatinize olacaktır;

Doğruyu söyleyin: Her zaman gerçekten sayfa içeriğinizde bulunan şeyleri anlatın. Aksi halde ziyaretçileriniz sayfa açıklamanıza kanarak sitenize girip aradıklarını bulamazlarsa hemen çıkma oranlarınız artmış olacak ve Google ziyaretçilerinizin sitenizden memnun olmadığını anlayarak sitenizi daha alt sıralara itecektir. Bu durumda seo çalışması gerekir.

Seo çalışması yaparken çok uzun açıklamalar yazmayın: Tıpkı sayfa başlıklarında olduğu gibi sayfa açıklamalarının da arama motorları tarafından karakter limitlemesi bulunmaktadır. Bu limit Google’ da 160, Yahoo! da 165, MSN de is yaklaşık 200 karakterdir. Bu durumda en doğrusu boşluklar dahil yaklaşık 150 karakterlik bir sayfa açıklaması kullanmak olacaktır.

Anahtar kelimelerinizi kullanın: Sayfa başlığınızda olduğu gibi sayfa açıklamalarınızda da benzer anahtar kelimeleri kullanmanız, arama motorunun bu anahtar kelime aramalarında otomatik olarak bu kelimeleri “bold” yani “kalın” harflerle göstermesini sağlayacak ve ziyaretçilerin doğru site içeriğine yönlendirildiğini ifade edecektir. Bu detay arama motoru optimizasyonu açısından önem teşkil etmektedir.

Sayfa başlığından ayırın: Sayfa açıklamanızın her hangi bir arama sonucunda sayfa başlığınızın hemen altında bulunacağını göz önünde bulundurursak, sayfa açıklaması ile başlığınızın aynı olmaması daha doğru olacaktır. Ziyaretçi adaylarınıza başlık tamam ama açıklamaya yazacak bir şey bulamadım demeniz durumunda çok sağlıklı ziyaretçilere ulaşamayacaksınızdır. Bu da seo yapılandırmasına ihtiyaç duymanız anlamına gelir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2014

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Anahtar Kelimenin Seo Etkisi (6 Yorum)

  1. anahtar kelime her zaman seo da önemini koruyacaktır, yazınız için teşekkürler.

G-BKBD9DVWYT